צא ולמד
24. סיפור יצי"מ - להראות את עצמו
המשנה אומרת ש"בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים". הרמב"ם אינו גורס "לראות את עצמו" אלא "להראות את עצמו". בשיעור נבאר את מהות ההבדל בין שתי הגרסאות וכיצד הן משפיעות על מצוות "הסיבה" ו"ארבע כוסות". שיעור זה מסיים את הסדרה כולה, ולכן נחזור לשני הציווים השונים של התורה בפרשת בא שעמדנו עליהם בשיעור הראשון, ונסכם כיצד שני הציווים הללו משפיעים על המצוות השונות של חג הפסח. כמו כן נעמוד על הקשר בין שני הציווים הללו לשתי ההנהגות שהקב"ה מנהיג את עולמו. שתי הנהגות העולות מפרק א' ופרק ב' בבראשית.
22. סיפור יצי"מ - מצות סיפור יציאת מצרים
האם ישנה מצווה לספר ביציאת מצרים או שמא מדובר במעשה המלווה את קרבן הפסח? בשיעור נעסוק בדעות הסוברות כי אין מצווה כזו ונרחיב בדעתו של הרמב"ם שמנה מצווה זו כמצווה עצמאית. כיצד למד הרמב"ם את מצוות סיפור יציאת מצרים מהפסוק "זכור את היום הזה אשר יצאתם ממצרים" ומה הקשר ל"זכור את יום השבת"? כיצד זוכרים את יציאת מצרים - האם בכל יום מזכירים את יציאת מצרים או דווקא בחג הפסח? ומה המשמעות של שאלות אלה למהותה של המצווה? בשיעור נעסוק בשאלות אלו ונברר את יסודה של מצוות סיפור יציאת מצרים.
חג הפסח הוא חג בעל משמעות מיוחדת, ויעידו על כך האיזכורים הרבים שחג זה מוזכר בתורה. לחג גם מצוות רבות, מעבר לכל חג אחר. בסדרה זו, הכוללת עשרים וארבעה שיעורים קצרים (כרבע שעה כל שיעור) נעמוד על מהות החג, ונלמד את היסודות של כל אחת ממצוות החג.