האם פורים דפרזים ופורים דמוקפים הם חג אחד או קני חגים ומה דין הספד ותענית בהם? מה אפשר לתת כמשלוח מנות ומה כמתנות לאביונים? האם מותר להשתכר בפורים ומה היא השמחה האמיתית בחג? בשיעור נענה על שאלות אלו ועוד דרך דברי הרמב"ם בהלכות מגילה.
פורים - קריאת מגילה (ג)
מה דינו של הקורא את המגילה שלא כסדרה? מה יעשה אדם שאינו יודע עברית, האם ניתן לקרוא בשפה אחרת ואיך כותבים את המגילה? על שאלות אלה ועוד נענה בפרק נוסף דרך הלכות מגילה ברמב"ם.
פורים - קריאת מגילה (ב)
נמשיך בעיון קצר בדברי הרמב"ם בנוגע לדיני קריאת המגילה בפורים. מה יהיה הדין בעיר שאנחנו מסופקים האם היתה מוקפת חומה בימות יהושע? מה עושים כשפורים חל בשבת? ומה הדין המיוחד שיש רק לירושלמים בפורים המשולש?
פורים - קריאת המגילה (א)
לקראת פורים נעיין עיון קצר בדברי הרמב"ם בנוגע לקריאת המגילה. לדעת הרמב"ם, האם נשים יכולות לקרוא מגילה? מה העניין מאחורי דין ערים המוקפות חומה מימות יהושע? מה דין מי שקרא את המגילה שלא בסדר הנכון? ובאיזה יום בכלל קוראים במגילה בשושן הבירה?
ח. ברכת הרואה נר חנוכה
מדוע ישנה ברכה ייחודית לרואה נר חנוכה, בנוסף לברכת ההדלקה? האם מברכים ברכה זו רק אם לא מדליקים? והאם אפשק לברך ברכה זו גם מאה פעמים? ומה יעשה חייל בשדה הקרב שלא מדליק ואף לא רואה נרות חנוכה? בשיעור נעסוק בשאלות אלו ונחתום את פרקי חג החנוכה.
ז. בני ישיבות וחיילים בנר חנוכה
היכן מוגדר ביתו של בן ישיבה? בבית הוריו או בישיבה? האם בחור ישיבה ספרדי יכול לברך על ההדלקה בישיבה? ומה דינו של חייל נשוי שאשתו מדליקה בביתו - האם יכול הוא להדליק גם כן בברכה? והאם הדין שונה כאשר אשתו בבית מלון? על שאלות אלו נענה בשיעור נוסף בענייני החנוכה.