בשיעור נלמד על הדברים שמובילים למידות טובות שיש להתקרב אליהם והדברים שמובילים למידות רעות שיש להתרחק מהם.
אם למדת תורה הרבה אל תחזיק טובה לעצמך (ב,י)
בשיעור נלמד שמכיוון שהתורה היא אינסופית אדם לא יכול אף פעם להרגיש שיש לו הכל, וגם אם הוא עשה הרבה מצוות - הוא לא יכול להרגיש שמגיע לו צל"ש, בסך הכל הוא עשה מה שמגיע לו. עוד נלמד על שבחם של חמשת תלמידי רבן יוחנן בן זכאי.
מידה כנגד מידה וריבוי תענוגים (ב, ח-ט)
בשיעור נלמד שאמנם צריך להעניש אנשים במידה כנגד מידה אבל זה צריך להיות על ידי ב"ד. עוד נלמד שלהרבות בתענוג ונכסים יכול להוביל לרע ומנגד להרבות בתורה יוביל לטוב.
אין בור ירא חטא ולא הבישן למד (ב, ה)
בשיעור נלמד שצריך דרך ארץ כדי להיות ירא חטא ולהוסיף על זה תורה כדי להיות חסיד - ללכת לפנים משורת הדין. עוד נלמד שאי אפשר להתבייש מלשאול דברים כדי ללמוד תורה, ואם אין את מי לשאול עלינו לתפוס את עצמנו.
אל תאמין בעצמך עד יום מותך (ב, ד)
בשיעור נלמד שכשהציבור עושה טוב יש לדבוק מהציבור אבל לא כשהוא עושה רע. עוד נלמד שאדם לא יכול לסמוך על עצמו ולהיות בטוח שהוא ניצח את יצר הרע אלא תמיד להיות מוכן לנצח. וכן אל תסמוך על עצמך לסנן את הדברים הטובים ממאמרי הגויים אלא פשוט לא ללמוד אותם.
רצון ה' (ב, ג-ד)
בשיעור נלמד שאפשר להסביר שאי אפשר לסמוך על המלכות או כי אכפת להם רק מעצמם או כי אין להם כוח אמיתי והכל מה'. עוד נלמד שאם אנחנו מסתכלים ברצון על קיום המצוות, רצון ה', אז גם הקב"ה ירצה לקיים את רצוננו, וכן במקרים קיצוניים לפעול לפנים משורת הדין בשביל שהקב"ה יפעל לפנים משורת הדין.
דרך ארץ וזכות הציבור (ב, ב)
בשיעור נלמד שאדם צריך לעבוד ולעסוק במלאכה, במקביל ללימוד התורה, כי ככה חיים חיים מלאים וכדי שלא יתדרדר לבטלה. עוד נלמד שזכות הציבור חשובה יותר מכל זכות יחיד, לא משנה כמה הוא צדיק.
הוי זהיר במצווה קלה כבחמורה (ב,א)
בשיעור נלמד שאנחנו לא יכולים לדעת מה השכר שמקבלים על המצוות ולכן ראוי שנקפיד על כל המצוות, אולי השכר מאוד גבוה, אפשר גם להסתכל בכך שהקב"ה רואה ויודע הכל כדי לדרבן אותך לקיים המצוות ולהימנע מעבירות.
על שלושה דברים העולם קיים (א, יח – ב, א)
בשיעור נלמד שלמרות שאין איסור אמיתי באמירת שקר סתם, על האדם להתרגל לדבר רק אמת, גם כשאין לזה משמעות, כדי שלא יתרגל לשקר ויגיע לשקרים חמורים יותר.
ולא מצאתי לגוף טוב אלא שתיקה (א,יז)
בשיעור נלמד ששתיקה היא טובה לנפש - כי זה מאוד קשה לדבר רק על דברי תורה ודברים ראויים, ונסביר שראוי גם להקפיד רק לחשוב על דברים אלו. עוד נלמד שכאשר רב פוסק הלכה אל לו לפרט יותר מדי אלא לפסוק הלכה פשוטה.
פסיקה במקום ספק (א,טז)
בשיעור נלמד שפוסק צריך להתייעץ עם רב אחר ואם הוא בטוח בדין שהוא מסתפק בו ל פסוק כמותו גם אם הוא קטן ממנו. עוד נלמד לא לפסוק כשיש לך קצת ספק.
תורה ודרך ארץ (א, טו)
בשיעור נלמד שצריך לעשות את התורה עיקר, גם אם רוב הזמן שלך אתה עובד. עוד נלמד שצריך לקיים יותר ממה שאתה ומבטיח ושצריך לקבל אדם ברצון גם כשהוא לא כמוך ולא מסכים איתך - וזה יוביל לזה שיקבלו אותך.
אם אין אני לי (א, יד)
בשיעור נלמד שאדם צריך לעשות ביקורת עצמית ולא מספיק לשמוע שיחות מוסר פעם בכמה זמן בלי עבודה עצמית.
קירוב רחוקים ולימוד תורה (א, יב-יג)
בשיעור נלמד שצריך לעשות את התורה עיקר, גם אם רוב הזמן שלך אתה עובד. עוד נלמד שצריך לקיים יותר ממה שאתה ומבטיח ושצריך לקבל אדם ברצון גם כשהוא לא כמוך ולא מסכים איתך - וזה יוביל לזה שיקבלו אותך.
אהב את המלאכה ושנא את הרבנות (א, ט-י)
בשיעור נלמד שהדיינים צריכים להיזהר לא להרחיב בדיבור עם העדים כדי שהם לא ילמדו מהם מה להגיד. עוד נלמד שהמלאכה טובה לאדם לכן האדם צריך לא להתעצל ולעבוד.
אל תעש עצמך כעורכי הדיינים (א, ח)
בשיעור נלמד, שאסור לדיינים לעזור לאחד מן הצדדים ולתת לו טיעונים, אלא אם המצב הוא מגיע לכדי דין "פתח פיך לאילם". עוד נלמד שעלינו להסתכל על שני בעלי הדין בצורה שווה ובלי הטיות דעות קדומות.
בריחה מן הרשעות (א, ז)
בשיעור נלמד על חשיבות הסביבה של האדם - על האדם לבחור אנשים טובים וראויים לגור בשכנותם ולהתחבר אליהם.
עשה לך רב וקנה לך חבר (א,ו)
בשיעור נלמד שאדם צריך ללמוד תורה ממישהו כי זה לימוד יותר משמעותי מלימוד עצמאי. עוד נלמד שאדם צריך לקנות חבר לשלושה דברים - לימוד תורה, הרחקה מן העברות ועצה, ועליו גם להשקיע כדי להגיע לכך. עוד נלמד שאם אפשר צריך לדון אדם בינוני לטובה, אדם צדיק תמיד לצדקה ורשע תמיד לרעה.
הנהגות הבית (א, ה)
בשיעור נלמד שראוי שאדם יפתח ביתו לאחרים, יכניסם וידאג לרווחתם. עוד נלמד שראוי לאדם להתרחק מריבוי התאווה על ידי הגבלת הקרבה לאשתו לגבולות סבירים.
על מנת שלא לקבל פרס (א, ג-ד)
בשיעור נלמד כי רבנו יונה סובר שראוי לעבוד את ה' על מנת שלא לקבל פרס אלא כדי להשיב טובה ומפני גודל ה', נסביר כיצד פירוש זה מסתדר עם שתי גרסאות שונות למשנה.
על שלושה דברים העולם עומד (א, ב)
בשיעור נלמד שהקב"ה ברא את העולם בגלל שהוא רצה שאנחנו נעשה שלושה דברים - נחייה בדרך התורה, נעבוד את הקב"ה - עבודה המקדש ותפילה ושנעשה גמילות חסדים - גם צדקה לעניים וגם עזרה לכל אדם.
העמידו תלמידים הרבה ועשו סייג לתורה (א, א)
בשיעור נלמד שצריך ללמד את כולם, לא רק את מי שנראה הכי מוצלח, כי גם הקטנים יכולים לגדול אם ילמדו אותם כראוי. עוד נלמד שקיום הסייגים לתורה וההרחקות דרבנן הם עיקר יראת שמיים וביטוי משמעותי יותר שלה.
הוו מתונין בדין (א, א)
בשיעור נלמד שאדם צריך להיות מודע לכך שהוא יכול לטעות ולא להיות כל כך בטוח בעצמו ונמהר להורות, אלא להבין שכולם טועים ושתמיד יש לך עוד ללמוד ולהבין יותר טוב, בכל נושא ובפרט בדין מכיוון שדין אמת הוא חלק מהותי מהליכה בדרכי ה'.
הקדמה למסכת אבות ומסירת התורה (א, א)
בשיעור נלמד כהקדמה למסכת שאדם הרוצה להיות חסיד יקפיד על דברי מסכת אבות. עוד נלמד, שבסיני נתנה למשה גם תורה שבכתב וגם תורה שבעל פה, שהרי ישנם הרבה דינים שאיננו יכולים ללמוד מעצמנו והיינו חייבים לקבלם במסורת.